2009. március 31., kedd

Csíksomlyói zarándoklat - 2009.05.28.-06.01.

Ismeretségi körben, ha esetleg vkit érdekelne, szívesen látjuk!!!
Még van 2 szabad hely!!!

18 személyes kis busz, ami a ménfőcsanaki nagy busszal halad együtt



Az autóbusz indulásának időpontja:Május 28. csüt reggel 4:30
Találkozás: 4:15-kor a ménfőcsanaki templom előtti téren ( Ha Jánossomorjáról indul a busz, akkor az útközbeni - Újudvar, Mosonmagyaróvár - utasokat összeszedjük, értelemszerűen 3:30kor)

A zarándoklat költsége:
1. Autóbusz: 22500Ft/fő
2. Biztosítás: kb. 2000Ft (ezt majd mondja mindenki, aki eddig még nem, hogy kér-e v sem)
3. Szállás: kb. 15-18000Ft között - még megbeszélés alatt :)

Az útiköltség (22500Ft) befizetésével tudjuk elfogadni a jelentkezést. Ha vkinek kell számlaszám, az majd kérje!
Ha valaki visszalép az úttól, maga helyett állítani kell valakit, aki átveszi a helyét az autóbuszban. Ha nem tud maga helyett állítani valakit, az autóbusz költségeit már nem kérheti vissza.

A szállás költségét itthon nem kell befizetni,azt mindenki hozza magával Erdélybe. A szállásért csak papírpénzzel fizethetünk.
Szállás: félpanziós ellátás Máréfalván (Örülnénk, a zetelaki szállásnak, bár Isten útjai kifürkészhetetlenek, úgyhogy mindnen lehetséges!!!)

Tervezett útvonal:

Csütörtök:
Ménfőcsanak-Budapest (még veszünk fel utasokat) -Nagyvárad-Kolozsvár-Zetelaka/Máréfalva

Péntek:
Zetelaka-Kézdivásárhely (Gábor Áron szülővárosa) - Kézdiszentlélek (Perkő) - Gelence (az egyik legrégebbi templom, híres freskókkal)

Szombat:
Zetelaka-Csíksomlyó-Zetelaka (egész napra szóló ruhát - esőre is felkészülve, stabil, jó erős cipőt ajánlott felvenni, ennivalót is úgy készítsenek, hogy ott nincs a hegyen lehetőség kaját vásárolni, érdemes elkészíteni az egész napra szóló ennivalót)

Vasárnap:
Zetelaka - Székelyvarság (ez a tájegység, úgy tudom összetartozó, de különálló kis településeket takar) - Gyergyószentmiklós (az erdélyi örménység egyik központja volt) - Zetelaka

Hétfő:
Zetelaka - Kolozsvár - Nagyvárad - Ménfőcsanak

Várható hazaérkezés: kb. este 10 óra


Lehetőség van gyalogos zarándoklatra is: Zetelaka-Csíksomlyó-Zetelaka útvonalon. Ez kb. 100km. Természetesen, úgy is lehet, h csak felét teszi meg, az, aki akarja. De útközben visszafordulási lehetőség nincs. Vegyes terepen, hegynek föl-le, patakok átugrálása, zsombékos területen, időjárás minden fajtája megtalálható (eső, napsütés, jégeső)

ismerős, tapasztalt túrázó véleménye, ajánlása az öltözködésre, élelemre ill. felkészülésre:

"mindenképp félmagas v magasszárú, vízálló túrabakancs, ami olyan mintha rádöntötték volna. mennyi és milyen ruha az attól függ, melyik évszak, milyen időjárás. lehetőleg minél lazább kényelmesebb, de ne túl meleg mert a 60 km az meg fog izzasztani. 8 óra intenzív menet (ember átlagos gyalogló sebessége 6-7 km/h!). külön esőálló köpeny. kaja néhány szendvics, sok keksz amit menet közben lehet majszolni. én nagyon szeretem a cerbona "jóreggelt" cuccait.erdeigyümis, kakaós ízben. "sok" folyadék. semmiképpen ne édes üdítő v lötty. én ásványvizet v natúr teát szoktam vinni.
Minél többet és egyre hosszabb ideig keményen túrázni. Nem nézelődni, hanem folyamatosan tempósan menni. Először kb fél órás menet 5 perc szünettel, aztán kitolni folyamatosan min másfél órára a szakaszokat a pihenőt nem megnyújtva. minden második szakasz után lehet kicsit hosszabb a pihenő."

Egyéb:Ha vki szed gyógyszert, azt ne felejtse otthon, a szállásadóknak szoktunk ajándékot vinni (kávé, fűszerek, gyermekeknek édesség - csoki, ez csak a szíves vendéglátásra válasz). Énekeskönyv, rózsafüzért lehet hozni! Nemzetközi Tb kártyát érdemes kiváltani a biztosításon felül.


Hozzávetőleg, ez szerepel a Ferenc atya útmutatásában is.

Ha van kérdés, nyugodtan, remélem, tudok válaszolni! :)
Jelentkezni/kérdezni a következő számokon lehet:
Zátrok Ágnes: 30/2492460
Székely Kinga: 30/2049760

Kinga Túrsz :)